Over ons bedrijf

Vakwerk, maatwerk en duurzame kwaliteit voor een goede prijs.

Straalbedrijf Catseman is gevestigd in Schoondijke (Zeeuws-Vlaanderen).

Door onze jarenlange ervaring en expertise in het vak van stralen, conserveren en spuiten, voorzien we onze klanten graag van een goed advies over de optimale voorbewerking en de juiste keuze van conservering.

Onze missie

Straalbedrijf Catseman staat voor vakwerk, maatwerk en een duurzame kwaliteit straal- en spuitwerk voor een goede prijs.

Onze bedrijfslocatie

We zijn gevestigd aan de Buys Ballotstraat (bedrijventerrein Technopark) in Schoondijke (provincie Zeeland). Vanaf deze locatie zijn we goed bereikbaar vanuit zowel Zeeuws-Vlaanderen als Vlaanderen.

Straalbedrijf Catseman

Actief in verschillende sectoren

De sectoren van onze klanten zijn divers, maar we concentreren ons hoofdzakelijk op industrie, machinebouw, offshore, transport en agrarisch.

We bewerken zowel nieuwe objecten als revisie van bestaande constructies en onderdelen. Aangezien alles maatwerk is, gaat ons team geen uitdaging uit de weg. 

Enkele voorbeelden van voorkomende objecten zijn:

 • heimachines
 • machineonderdelen
 • constructiedelen
 • hydraulische componenten
 • hekwerken
 • landbouwmachines
 • velgen
 • scheepsonderdelen
 • transportbanden
 • trailers
 • containers

Geschiedenis

De oorsprong in de jaren 70

Het huidige Straalbedrijf Catseman is eind jaren 70 opgericht door Johan Catseman, naast het toenmalige loonbedrijf. De werkzaamheden concentreerden zich destijds met name op de revisie van landbouwmachines. Dit alles vond plaats in Sint Kruis (Zeeuws-Vlaanderen).

Jaren 80: Opstart activiteiten in stralen en spuiten

Sinds 1982 kwamen er voor het eerst opdrachten op gebied van straal- en spuitwerk. Gedurende de jaren 80 ontstond er een steeds verder groeiende vraag naar straal- en spuitwerk, waarmee het zich ontwikkelde tot een specialisme van Johan Catseman.

Ontwikkeling naar een volwaardig straal- en spuitbedrijf in Sint Kruis

Vanaf 1989 bestonden de bedrijfsactiviteiten dan ook volledig uit stralen, spuiten en conserveren van metalen en overige materialen, vanuit de bedrijfslocatie aan de Sint Pietersdijk in Sint Kruis.

In 2000 treedt Menno Catseman in het bedrijf

In het jaar 2000 kwam zoon Menno (op 18-jarige leeftijd) volledig meewerken in het bedrijf. Binnen korte tijd werd het vak van stralen en spuiten geleerd van vader op zoon. De jaren daaropvolgend ontwikkelde Menno zichzelf tot een specialist en een gedreven ondernemer, met aandacht en passie voor het vak.

Bedrijfsopvolging in 2010

Sinds 2010 is de dagelijkse leiding van Straalbedrijf Catseman in handen van Menno Catseman. Door de toenemende groei van het bedrijf, werd in 2015 gestart met nieuwbouw op een nieuwe locatie aan de Buys Ballotstraat (Technopark) in Schoondijke.

Nieuwe locatie in Schoondijke sinds 2016

In 2016 is Straalbedrijf Catseman verhuist naar de nieuwe bedrijfslocatie, volledig ingericht op de verdere groei van het bedrijf, waar het bedrijf nu gevestigd is en verdere uitbreidingsplannen heeft.

Contactgegevens:

Straalbedrijf Catseman B.V.
Buys Ballotstraat 20
4507 DA Schoondijke
(Zeeuws-Vlaanderen)
T. +31 (0)117 308 340
E. info@straalbedrijfcatseman.nl
W. www.straalbedrijfcatseman.nl

Aangesloten bij: