Bedrijfsinformatie

Bedrijfsinformatie

Straalbedrijf Catseman is gespecialiseerd in het stralen, spuiten en conserveren van metalen constructies. Door onze jarenlange ervaring en expertise in het vak, voorzien we onze klanten graag van een goed advies over de optimale voorbewerking en de juiste keuze van conservering.

De sectoren van onze klanten zijn divers, maar we concentreren ons hoofdzakelijk op industrie, machinebouw, offshore, transport en agrarisch. We bewerken zowel nieuwe objecten als revisie van bestaande constructies. Aangezien alles maatwerk is, gaat ons team geen uitdaging uit de weg. Enkele voorbeelden van voorkomende objecten zijn: heimachines, machineonderdelen, hydraulische componenten, hekwerken, landbouwmachines, velgen, scheepsonderdelen, transportbanden en containers.

Ons bedrijf is gevestigd in Schoondijke (provincie Zeeland) en is goed bereikbaar vanuit zowel Zeeuws-Vlaanderen als België.

Straalbedrijf Catseman B.V. staat voor maatwerk, vakwerk en duurzame kwaliteit voor een goede prijs.

 

Geschiedenis

Het huidige Straalbedrijf Catseman is eind jaren 70 opgericht door Johan Catseman, naast het toenmalige loonbedrijf. De werkzaamheden concentreerden zich destijds met name op de revisie van landbouwmachines.

Sinds 1982 kwamen er voor het eerst opdrachten op gebied van straal- en spuitwerk. Gedurende de jaren 80 ontstond er een steeds verder groeiende vraag naar straal- en spuitwerk, waarmee het zich ontwikkelde tot een specialisme van Johan Catseman. Vanaf 1989 bestonden de bedrijfsactiviteiten dan ook volledig uit stralen, spuiten en conserveren van metalen en overige materialen, vanuit de bedrijfslocatie in Sint Kruis.

In het jaar 2000 kwam zoon Menno (op 18-jarige leeftijd) volledig meewerken in het bedrijf. Binnen korte tijd werd het vak van stralen en spuiten geleerd van vader op zoon. De jaren daaropvolgend ontwikkelde Menno zichzelf tot een specialist en een gedreven ondernemer, met aandacht en passie voor het vak.

Sinds 2010 is de dagelijkse leiding van Straalbedrijf Catseman in handen van Menno Catseman.
Door de toenemende groei van het bedrijf, werd in 2015 gestart met nieuwbouw op een nieuwe locatie aan de Buys Ballotstraat (Technopark) in Schoondijke.

In 2016 is Straalbedrijf Catseman verhuist naar de nieuwe bedrijfslocatie, volledig ingericht op de verdere groei van het bedrijf, waar het bedrijf nu gevestigd is.